torstai 14. toukokuuta 2015

Lusikkaleivät




100g margariinia
1dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1/2tl sooda
1tl vanilliinisokeria
Väliin marmeladia



Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata rasva ja jatka kuumentamista, kunnes rasva alkaa vaahdota. Kun vaahto alkaa laskea, siirrä kattila pois levyltä. Kaada rasva taikina kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita välillä. Sekoita jauhot, sooda ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää ne rasva-sokeri seokseen. Painele taikina sormin syväpesäiseen teelusikkaan ja työnnä lusikka pesän  muotoinen taikina kakku pellille leivinpaperin päälle. Paista keskitasossa noin 10 minuuttia. Levitä keksin tasaiselle puolelle marmeladia ja paina se vastakkain toisen puolikkaan kanssa. Valmiit pikkuleivät voit valmistella siivilöimällä niiden päälle sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti